Jedzenie na wynos w obecnych czasach jest już nie tylko uzupełnieniem lokali stacjonarnych, ale również pewnego rodzaju ich alternatywą. Powstaje coraz więcej firm specjalizujących się wyłącznie w tego typu serwowaniu dań - od food trucków przez małe lokale nieposiadające miejsc siedzących, aż po firmy dostarczające diety pudełkowe. Forma ta jest nie tylko oczywistą oszczędnością dla gastronomów, ale przede wszystkim odpowiedzią na potrzeby konsumentów żyjących w coraz większym biegu.
Wybór opakowań na jedzenie, wbrew pozorom, nie jest błahą sprawą. Serwując posiłki na wynos, pojemnik jest pierwszą rzeczą, jaką widzi klient, co sprawia, że zanim spróbuje jego zawartości, pierwsze wrażenie zbuduje właśnie na jego podstawie.
Obecnie branża opakowań na wynos jest na tyle bogata, że potrafi sprostać oczekiwaniom najbardziej wymagających konsumentów. Czasy, w których jedzenie na wynos kojarzyło się jedynie z tandetnym plastikiem oraz skrzypiącym styropianem odeszły do lamusa. W tej chwili stawia się na produkty nie tylko estetyczne, ale również przyjazne dla środowiska oraz zdatne do dalszego recyklingu. Dlatego warto zapoznać się z opakowaniami gastronomicznymi i być na bieżąco!
opakowania na wynos - Cantino
Porozmawiasz tutaj na wszystkie tematy, których nie porusza się w innych działach forum. Zapraszamy każdego.