gry planszowe do zrobienia

Miejsce na chwilę relaksu… Gry na PC, konsole i inne. Polecamy, dyskutujemy, chwalimy się i przede wszystkim dobrze bawimy.
Grażyna71

gry planszowe do zrobienia

Post autor: Grażyna71 »

Siema! :D Szukam pomocy w temacie gier planszowych do zrobienia. Jestem wielką fanką planszówek, ale niestety w moim mieście nie ma zbyt dużego wyboru w sklepach. Chciałabym więc spróbować swoich sił w tworzeniu własnych gier, ale kompletnie nie mam pojęcia od czego zacząć. Nie mam też żadnego doświadczenia w projektowaniu gier, więc potrzebuję pomocy w wybraniu odpowiednich narzędzi i materiałów. Chciałabym stworzyć grę, która będzie ciekawa i wciągająca dla różnych grup wiekowych, ale nie wiem jak to zrobić. Może ktoś z Was ma już doświadczenie w tworzeniu gier i mógłby mi podpowiedzieć, jakie elementy są najważniejsze i na co zwrócić uwagę? Będę wdzięczna za każdą radę i wskazówkę, która pomoże mi w realizacji mojego pomysłu. Dzięki Waszej pomocy mam nadzieję, że uda mi się stworzyć własną grę planszową, która będzie dostępna dla wszystkich miłośników tego rodzaju rozrywki. Z góry dziękuję za wszelką pomoc i czekam na Wasze sugestie! :)