Pierwszą z nich jest "Robinson Crusoe: Przygoda na przeklętej wyspie". To niesamowicie wciągająca gra, w której wcielamy się w rolę rozbitka na bezludnej wyspie. Naszym zadaniem jest przetrwać i odnaleźć sposób na ucieczkę. Gra oferuje wiele różnych scenariuszy, więc nigdy się nie nudzi.
Kolejną grą, którą polecam, jest "Mage Knight". To gra strategiczna, w której wcielamy się w rolę potężnego maga i przemierzamy fantastyczne krainy, pokonując wrogów i zdobywając skarby. Gra jest bardzo rozbudowana i wymaga od nas podejmowania trudnych decyzji, co sprawia, że jest niezwykle satysfakcjonująca.
Ostatnią grą, o której chciałbym wspomnieć, jest "Gloomhaven". To gra typu dungeon crawler, w której wcielamy się w rolę bohaterów walczących ze złem w mrocznym świecie fantasy. Gra oferuje ogromną ilość możliwości i jest niezwykle wciągająca.
To tylko kilka z moich ulubionych gier planszowych do grania solo. Mam nadzieję, że zachęciłem Was do spróbowania ich i że również Wam się spodobają. A Wy jakie macie ulubione gry planszowe do grania samemu? Podzielcie się nimi w komentarzach!