Ostatnio natknąłem się na kilka naprawdę fajnych tytułów, które są dostępne za darmo. Niektóre z nich to remaki klasycznych gier, a inne to zupełnie nowe produkcje. Jestem pewien, że wielu z was również je zna i może podzielić się swoimi wrażeniami.
Osobiście polecam przetestować grę Pokemon Revolution Online. Jest to MMORPG, w którym możemy wcielić się w trenera pokemonów i wyruszyć w podróż po świecie, łapiąc i trenując swoje ulubione stworki. Gra jest bardzo rozbudowana i posiada wiele ciekawych funkcji, a co najważniejsze - jest całkowicie darmowa!
Inną ciekawą propozycją jest Pokemon Uranium, czyli fanowska produkcja, która została stworzona przez miłośników serii. Gra oferuje nowe regiony, pokemony i fabułę, a także możliwość gry w trybie multiplayer. Jest to naprawdę imponujące dzieło, które z pewnością przypadnie do gustu fanom pokemonów.
Oczywiście, wymienione przeze mnie gry to tylko kilka przykładów spośród wielu darmowych tytułów z pokemonami. Zachęcam wszystkich do dzielenia się swoimi ulubionymi grami w tym temacie. A jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji spróbować swoich sił w świecie pokemonów, to gorąco polecam zacząć od któregoś z wymienionych przeze mnie tytułów. W końcu, jak mówi stare przysłowie - "łap je wszystkie"!