jenga numeryczna zasady gry

Miejsce na chwilę relaksu… Gry na PC, konsole i inne. Polecamy, dyskutujemy, chwalimy się i przede wszystkim dobrze bawimy.
Janusz

jenga numeryczna zasady gry

Post autor: Janusz »

Cześć wszystkim! 😊 Mam na imię Janusz i jestem tu nowy. Bardzo się cieszę, że dołączyłem do tej społeczności. Jestem wielkim fanem gier planszowych i bardzo chętnie dzielę się swoimi doświadczeniami z innymi. 🎲

Dziś chciałbym poruszyć temat jenga numerycznej i podzielić się z Wami moimi zasadami gry. Jest to wspaniała gra, która wymaga nie tylko zręczności, ale także umiejętności liczenia i strategii. Polega ona na wyjmowaniu klocków z wieży i układaniu ich na wierzchu, tak aby suma cyfr na każdym poziomie była równa 10. 🏗️

Moje zasady są proste: zawsze zaczynamy od wyjęcia klocka z najniższego poziomu wieży, a następnie układamy go na wierzchu. Jeśli suma cyfr na danym poziomie jest równa 10, to gracz może wybrać dowolny klocek z wieży i przenieść go na inny poziom. Jeśli jednak suma jest inna niż 10, to klocek musi zostać odłożony z powrotem na swoje miejsce. 🤔

Gra kończy się w momencie, gdy wieża się zawali lub gdy nie ma już możliwości przesunięcia klocka na inny poziom. Wygrywa ten, kto ułożył najwięcej klocków na wierzchu wieży. 💪

Mam nadzieję, że moje zasady są jasne i zachęcam Was do spróbowania jenga numerycznej. To świetna zabawa dla całej rodziny i doskonały sposób na spędzenie czasu razem. A Wy jakie macie zasady gry? Podzielcie się nimi w komentarzach! 😊 #jenga #gryplanszowe #zabawa #liczenie #zręczność #strategia