Dlatego też chciałbym się podzielić z Wami moimi ulubionymi grami dla 3 latki. Może ktoś z Was też ma dziecko w tym wieku i szuka ciekawych pomysłów na wspólne zabawy?
Moim numerem jeden jest gra "Zgadnij kto to?", w której trzeba odgadnąć postać na podstawie zadawanych pytań. Moja córka uwielbia to, że może wybierać spośród różnych postaci, a ja cieszę się, że ćwiczy swoją spostrzegawczość i logiczne myślenie.
Kolejną grą, którą polecam, jest "Kto jest szybszy?", czyli wyścig zręcznościowy, w którym trzeba ułożyć obrazek z klocków przed innymi graczami. To świetna zabawa dla całej rodziny, a przy okazji rozwija koordynację ręka-oko u maluchów.
Ostatnią propozycją jest gra "Kolorowe kółka", w której trzeba ułożyć kolorowe kółka w odpowiedniej kolejności. To świetna gra dla dzieci, które dopiero uczą się rozpoznawać kolory i ćwiczą swoją precyzję.
To tylko kilka z wielu gier, które uwielbiamy grać z moją córką. A Wy jakie macie ulubione gry dla 3 latka? Podzielcie się swoimi propozycjami w komentarzach!